Bildet: Ole hilser på Muhammad Ali under et boksestevne i Beijing i 1993. I bakgrunnen Oles amerikanske trener Emanuel Stewart og far John.

Lukkøye

"Helt siden jeg overvar boksekampen Ingemar Johansson - Floyd Patterson via radioreferater i Sverige som sjuåring, har jeg vært fascinert av boksing", sier Bjørn-Erik Hansssen. Han har følgelig også vært opptatt av Norges beste bokser siden andre verdenskrig, Ole Klemetsen. I biografien "Lukkøye" undersøker han fenomenet "Team Klemetsen" i en subjektiv bok, som forteller den utrolige historien fra innsiden.

Boka skildrer Ole Klemetsens bokserkarriere fra begynnelsen, til familiens kamp for sitt eget Team Klemetsen. Vi følger Oles bokserkarriere, både som amatør i Stavanger og senere som profesjonell i miljøet i Kronk Gym i Detroit. Oles utvikling som bokser står i sentrum av beretningen. Men historien rommer også et annet perspektiv: Familiens søken etter sin identitet, som reisende folk.

Presse:

"Biografien om Ole Klemetsen tar deg med inn i en brutal verden full av profitthungrige aktører. Boken gir også et godt innblikk i hvordan Team Klemetsen forsøkte å karre seg opp i verdenstoppen (-) Vanskelig å legge boken fra seg for å slukke nattbordlampen tidsnok."

Stig Nilssen, Rogalands Avis

Boka er grunnlaget for filmen Blod og Ære.

Da Ole møtte Muhammad Ali i Beijing; Ole forteller.

Familien Klemetsen og tabloidpressen, kronikk fra Adresseavisen.

Lukkøye forside