Big John / Fighterhjerte

Når du står der i ringen, må du vite hvem du er.

Forestillingen «Big John» (i Rogaland Teaters versjon, «Fighterhjerte») er basert på historien om John Klemetsen, far til Norges store boksetalent Ole «Lukkøye» Klemetsen. Monologen er skrevet spesielt for skuespiller Roar Kjølv Jenssen og er utviklet uavhengig av manus til den Amanda-premierte filmen «Blod og Ære».

Fortellingen kretser rundt tre generasjoner menn i Klemetsen-familien: Ole, John og bestefar Alf. John er boksetrener og musiker og ønsker å skape et nytt og spektakulært boksekonsept, inspirert av sin far Alfs tradisjoner som akrobat og tivoliarbeider – og som reisende. Gjennom dette møter John stor motstand i Norges Bokseforbund, som vil fjerne ham som trener. Men Ole vekker allerede som 16-åring en voldsom begeistring innen europeisk amatørboksing, og Ole og John drar verden rundt og bokser – og underholder på gitar.

Etter en utrolig amatørkarriere blir teamet profesjonelle i USA. Men livet i det steinharde miljøet i Kronk Gym i Detroit er ikke helt som Big John har forestilt seg.

Forestillingen går inn i boksingens sjel. Boksing er en eldgammel idrettsgren hvor æresbegrepet fremdeles spiller en viktig rolle, noe som gir seg uttrykk i boksernes måte å opptre og bevege seg på. Monologen balanserer mellom Big Johns verbale fortelling og dette tause, fighternes kroppsspråk som her også uttrykker taterens forsvar mot århundrelang undertrykkelse, såvel som glede og livsutfoldelse.

Presse:

Anmeldelse av Big John fra Adresseavisen
Anmeldelse av Fighterhjerte, Rogaland Teater
Omtale fra Rogaland Teater

Big John plakat 3

Medvirkende:

Manus: Bjørn-Erik Hanssen
Regi: Ane Aass
Scenografi: Ørjan Wiklund
Skuespiller: Roar Kjølv Jenssen
Musikere: Rasmus Rohde og Rolv Skogstad
Produsent: Bjørn-Erik Hanssen

Støttet av:

Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Trondheim Kommune og Romanifolkets Kulturfond