Bildet: Kvegmarkedet i Mbulu, Tanzania.

Leopardmannen

Dokumentarromanen "Leopardmannen" er en hyllest til, men også en kritikk av den ubegripelige virkelighet som utspiller seg i Afrika. En familie på to voksne og fire barn drar til Tanzania for å arbeide i det norske Fredskorpset. De skal hjelpe til med å utvikle en videregående skole hos Iraqwfolket i den nordlige delen av landet. Allerede under familiens første natt i landsbyen skjer det uhyggelige og dramatiske ting, og familiemedlemmene blir trukket inn i konflikter de ikke kan forestille seg rekkevidden av.

"Leopardmannen" er en spennende og vakker roman som trekker leseren dypt inn i en mytisk, afrikansk virkelighet. Boka er illustrert med forfatterens egne fotografier, og inneholder i tillegg en CD-ROM med afrikansk musikk, bakgrunnsstoff, samt en musikk-guide.

Presse:

"Med innlevelse, engasjement og fengslende detaljbeskrivelser tar forfatteren oss med på sitt og familiens møte med Tanzania. Livet i Afrika framstilles som hardt. Til tider er det en dramatisk virkelighet –– fjern fra den norske tradisjonelle og rutinemessige hverdagen. Vi trekkes inn i en eksotisk kultur som krever en annerledes tankegang. Familiens dagligliv preges av uforutsette praktiske hendelser i samlivet med lokalbefolkningen, Iraqw-folket, i deres naturskjønne omgivelser. (-) I beskrivelsene av følelsesladede konflikter og kulturrelaterte frustrasjoner, oppdager vi forfatterens sosiale samvittighet."

Arve Norheim i Bistandsaktuelt 05/2000

Boka foreligger også i engelsk oversettelse.
Presentation in English.

 

Leopardmannen
The Leopard Man